Dette er ikke slutten

Til dere som er redde for at dette er slutten for Godset: Det er det ikke!

Det vi har vært vitne til i klubben vår de siste dagene, er uendelig trist. I tillegg har vi mista en trener og vi har mista Jostein Flo.

Det er like mange meninger om dette som det medlemmer av klubben. Til dere som er redde for at dette er slutten; det er det ikke! Strømsgodset har vært, er, og vil alltid være større enn noen enkeltperson. Strømsgodset er alle supportere, alle frivillige på Marienlyst, alle som har sitt daglige virke i klubben.

  • Tekst: Stian Alsaker-Nøstdal
  • Illustrasjon: BAOF

 

 

Strømsgodset er gamlekara på SIF-huset med til sammen 1000 års medlemskap i klubben, det er guttungen som trer på seg sin første SIF-drakt på Gulskogen og som drømmer om en dag å spille på Marienlyst. Det er mammaen eller pappaen som bruker hundrevis av timer i året på å trene aldersbestemte lag i Idrettsforeningen.

Det er mammaen som trente jentelaget til SIF i håndball på 80-tallet og som kanskje aldri har vært på Marienlyst, men som allikevel og fortsatt har følelser for klubben. Det er 6-åringen som er med mamma og pappa på kamp for første gang og får en følelse for klubben som kanskje skal vare livet ut.

Strømsgodset er klubben for dem som kanskje ikke er mest opptatt av fotball, men av kameratskapet det gir å være medlem av en gjeng som går på kamp på søndag. Det er klubben for en som er født på Gulskogen for 40, 50, 60 og 70 år siden, og som har uendelig sterke følelser for klubben. Det er klubben for han som meldte seg inn i fjor og ikke har noen historisk tilknytning, men som allikevel har et hjerte som banker blått allerede.

Strømsgodset er alle de gamle heltene som gjorde oss til en storklubb, alle spillere opp igjennom åra som har rykka ned, og opp igjen. Det er de som har vinni gull med klubben, og de som har spilt i en årrekke uten å vinne noe som helst. Det er materialforvalteren på B-laget i bandy den gang vi spilte med krokkjepp og det er dem som husker kiosken til Sigurd på «banen».

Strømsgodset er SIF-hytta med Norges beste vafler og kakao, og det er Tore Mac Nilsen som gråt første gang han hørte Gamle gress. Strømsgodset er de som ikke lever mer, men som på forskjellig vis har bidratt gjennom over 100 års historie.

Strømsgodset er summen av alle disse, tusenvis av menneskene som har følelser for klubben. Tenk på dette før dere melder dere ut eller skriver at dere aldri skal på Marienlyst igjen. Ikke ta en avgjørelse basert på et øyeblikks følelser, men tenk heller på hva Strømsgodset har vært, er, og fortsatt skal være.