Gratulerer Lars!

I dagens toppfotball er det ikke lenger så vanlig at spillere er i samme klubb i ti sammenhengende år. Men SIF-helt Lars Vilsvik er trofast. Det er ti år siden Lars debuterte for Strømsgodset i fotballens eliteserie, etter en overgang fra den tyske amatørklubben Lichterfelder FC Berlin. Vilsvik vokste opp i Tyskland, men har norsk far.

Lars ble en slager på høyrebacken og fikk med seg cupfinaletriumf allerede den første sesongen i blått. Han ble med på den enorme oppturen med Ronny Deila som trener. Det kulminerte med seriegullet i 2013 og han ble kåret til årets forsvarsspiller i Norge med Kniksenprisen.

 

Elleve strake sesonger i marineblått har ført Lars helt opp på toppen av listen over de med flest offisielle kamper for Godset. Legendene Inge Thun og Tor Alsaker-Nøstdahl, begge med 329 matcher, blir nå for evig passert av en ny legende:
Lars-Christopher Horst Jan Vilsvik.

Vilsvik var nær en overgang til tysk Bundesliga da han nesten signerte for Eintracht Braunschweig høsten 2013. Det ble ingen overgang da han ombestemte seg rett før flyet tok av fra Gardermoen. Lars ville vinne seriegull med Strømsgodset – og slik ble det. Høyrebacken fikk være med på å sikre det historiske seriegullet samme høst.

– At jeg har blitt i SIF er det forskjellige grunner til. Det har bare blitt sånn. Jeg trives veldig godt her da. Det må sies, kommenterer han.

– Vilsvik er viktig for oss, fordi han fortsatt viser at han er sulten på å lære nye ting. Lars har en fantastisk mentalitet. Og er et godt forbilde for de unge. Jeg har stor respekt for hans lange karriere i Strømsgodset, og den måten han har jobbet på etter at jeg kom til klubben i fjor sommer, uttaler SIF-trener Henrik Pedersen foran rekordkampen.

Les mer på godset.no

Blå Armé Online Fanzine.