Klart for tidenes drama

Strømsgodset, med svak målforskjell, lå nest sist på tabellen før siste hjemmekamp. Gutta var nødt til å ta tre poeng i denne kampen for å (i det hele tatt) gjøre seg forhåpninger om å unngå nedrykk. Et Godsetlag med kniven på strupen viste dog ingen nåde da SK Brann gjestet Marienlyst stadion sist søndag. Til tross for at vi snakket med mange nervøse fans før kampstart, endte det hele med ren massakre på Lars Arne Nilsens kampplan. Gutta fra Drammen gav seg ikke før Brannkeeper Håkon Oppdal hadde plukket ballen ut av nettet hele seks ganger – og det kunne faktisk blitt mer.

Tekst og foto: Vidar Fossum

Dette ble foranledning til å delta i tidenes drama i siste serierunde der hele seks klubber kjemper for å unngå nedrykk. Strømsgodset ligger på 12. plass med 29 poeng. Ranheim og mjøndalen har 27, mens Tromsø, Lillestrøm og Sarpsborg står sammen med Godset på 29 poeng.

Med seier borte mot Kristiansund er SIF garantert sikker plass, siden Lillestrøm og Sarpsborg møter hverandre. Uavgjort holder også minst til kvalikplass, så lenge ikke to av de fire følgende resultatene slår til: Ranheim slår Rosenborg med fem mål, mjøndalen slår Vålerenga med to mål, Tromsø slår Stabæk, Lillestrøm slår Sarpsborg 08 med tre mål.

Det som kan sende Godset ned i Obosligaen er tap for Kristiansund, samtidig som Lillestrøm, Tromsø og mjøndalen vinner sine kamper. Ranheim kan også gå forbi, men da må de ta igjen fire måls målforskjell.


Høydepunkter Strømsgodset-Brann


Henrik Pedersen foran serieavslutningen:


Hva skjer med Strømsgodset ved nedrykk?

Dag Lindseth Andersen gav denne kommentaren til VG:

– For enhver klubb vil det være utfordrende å rykke ned, og det er forskjellige måter å løse det på. Vi har tenkt tanken en stund, sier Strømsgodset-lederen, som forteller at man har jobbet med to ulike scenarier for neste år.

– Vi er nødt til å ta høyde for sånne ting, sier han uten å ville si noe om hvor store kutt klubben må gjennom ved et eventuelt nedrykk.

– Ligger det lønnskutt i kontraktene ved nedrykk?

– Det er litt varierende. Jeg vil ikke si så mye om kontraktene, men vi har mekanismer som gjør at vi kan håndtere et nedrykk, sier Strømsgodset-lederen til VG.no.

Blå Armé Online Fanzine ønsker klubb, spillere og fans lykke til på søndag. Vi skal ikke rykke ned!

BLÅ ARMÉ ONLINE FANZINE