Drammen i lykkerus

På vegne av alle møblerte hjem i hele Godset-universet, vil jeg gratulere klubben og supporterne, ja hele Drammen, med å ha sikret plassen i Eliteserien. Ubegripelig moro! Ja det var rett og slett en cupfinaleseiersfølelse å oppleve den høydramatiske «seieren» tre minutter på overtid på iskalde Nadderud og å se den elleville gleden våre gutter viste. Skjønt helt skikkelig cupfinaleseier var det jo ikke, for det er først på søndag vi skal reise til Ullevaal for å hente pokalen hjem til Gulskogen. Det er jo der den hører hjemme, vet du.

Tekst: Lars G. Hoel
Ill.: B.A.O.F

For en glede, for en avslutning, for en suksess dette var, Strømsgodset. Og jeg kommer ikke utenom å be ordfører Tore Opdal Hansen om straks å reise ned til det elegante nye veianlegget forbi Marienlyst og sette opp det flunkende nye skiltet, for nå må veien utvilsomt døpes om til Abdellaoue-allé, Mos-avenue eller kanskje Mos-seveien. For hjelpe meg for målteft – i rette tid – den mannen har vist. Ja han har scoret i bøtter og spann etter at trener Bjørn Petter Ingebretsen (BP) ga ham tillit, og dette er i grunnen en utrolig historie. For du finner ikke mange, ja utenom BP, da, som tidligere i år trodde at Mos til de grader ville gjøre suksess i Godset. Han har ikke fått spille mye, men har stått på, vært en gentleman, ikke sutret og klagd, og vips er han keiseren av Drammen.

Det er naturlig å gi Mos oppmerksomhet, men vi skal ikke glemme alle avgjørende mål som Marcus Pedersen har bidratt med. Han sto blant fansen på Nadderud, var en av oss dødelige, og viste med all kraft sin ekte Godset-entusiasme da han stormet banen etter kampen. Men la oss også huske at det var elleve karer der ute på banen som ga alt for at Strømsgodset skulle overleve. At en spiller som Hamoud også har banet seg vei tilbake på laget – jo sågar på uvant plass som meget god midtstopper –, og igjen spilte en flott kamp, er også helt utrolig. Burde nevnt hver og en i troppen, men jeg må (grunnet plassmangel) nøye meg med å si tusen takk til alle spillerne, trenerteamet og hele klubben. Drammen er i lykkerus.

Men 2018 vil ikke gå inn i historien som det store serieåret. For det første har vi vært svært uheldige med marginene med en god del «stang ut». Så må vi ta inn over oss at vi har hatt et trenerbytte midt i sesongen. BP hadde ikke en vinter å bygge laget på, og det er ikke optimalt. Husk også at han bare har vært ansatt som hovedtrener siden 1. august. Det er under fire måneder siden.

Når vi ser tilbake, så var det i mai 2015 Ingebretsen overtok som hovedtrener etter David Nielsen. Da lå Godset elendig an på tabellen, men det endte med seriesølv. Sommeren 2016 fikk BP hjerteinfarkt og måtte gi seg, noe som var ytterst uheldig for klubben. Ja jeg vil si det var da problemene virkelig startet. Da Skullerud sluttet på dagen i 2017, sa en frisk BP igjen ja til å hjelpe til. Vi Godset-fans hadde imidlertid helt urimelig store forventninger til hvor fort BP skulle lykkes. Da det ikke ble suksess straks, som enkelte hadde forventet, murret noen medgangssupportere. Skjønt laget har periodevis også vist et meget høyt nivå, for eks. hjemme i cupen mot LSK og i serien mot VIF.

Noen, oftest anonyme, – med sans for drama – har i høst på sosiale medier forlangt både treners, sportssjefens og daglig leders hode på et fat. Det kan de bare glemme. Det er tøys. Det skjer ikke.

Bjørn Petter Ingebretsen er en fantastisk mann for Godset og har stått solid i stormen når resultatene ikke gikk vår vei. Et Strømsgodset uten Jostein Flo synes helt uvirkelig, ja han er virkelig en mann vi når som helst kunne fulgt i krigen eller valgt til president (for å ta i litt). Og i Lindseth Andersen har klubben fått en dyktig og unik daglig leder som representerer klubben på en enestående måte.

Har så klubben grunn til å ta selvkritikk? Bør den gå i seg selv, evaluere og nøye granske opplegget sitt? Så absolutt. Og det er jeg aldeles trygg på at Godset gjør. Joda, feil er sikkert gjort, men med sin åpne holdning er jeg helt sikker på at folkene på klubbhuset er veldig klar over at alt ikke har gått på skinner det siste året.

Med en meget god spillergruppe og med BP i spissen, blir 2019 fantastisk. Ikke minst banker flere unge fra egen stall og Flos nyinnkjøpte stortalenter som Johan Hove, Nico Mickelson, Halldor Stenevik og Viljar Myhra knallhardt på døren. Og nå får Ingebretsen vinteren på seg til å bygge sitt prosjekt; sitt lag. Gjett om jeg gleder meg.

Drammen jublet lørdag, og søndag blir det ny festdag. Uansett er bare det å være i cupfinalen en ny seier for BP og klubben. Dette laget kan utvilsomt slå Rosenborg, men med eliteserietriumfen i bakhodet, kan vi nå senke skuldrene og glede oss stort – selv om det skulle gå skeis mot trollungan.

Pokalen skal hjem.

Lars G. Hoel
Blå Armé Online Fanzine.

 

Les mer på Godset-bloggen "Ekte Kjærlighet"