Nei til snøball, NFF!


Jeg gir meg ikke! Jeg skrev en liten blogg hvor jeg ga uttrykk for det jeg mener om terminlista som er vedtatt, og responsen fra publikum og folk jeg ikke aner hvem er har vært stor. Og hyggelig. Støttende. Responsen fra andre fotball-ledere og beslutningstagerne er som forventet: en overdøvende stillhet. Selvsagt. I fotball-Norge er det viktig å være enig, å ikke «prate produktet ned», og å gå lydig i takt med makta. Jeg er dundrende uenig i det også – for norsk fotball tåler godt at folk mener. Det er ikke skadelig for fotballen at noen mener og synser, det er skadelig å gjøre dårlige valg!

Tekst: Rune Marthinsen, Strømsgodset
Collage: B.A.O.F

I VG søndag kunne jeg lese at 14 klubber var enige om seriestart i april hvert år. 2 klubber var imot. To dager etter ble avgjørelsen tatt, og de 14 klubbene tapte, mens NFF, Sarpsborg og Rosenborg vant. Ja, det var jo demokratisk! Men – jeg må ta forbehold om at VG ikke skriver sannheten, så dersom jeg er forledet til å tro noe som ikke er riktig, så beklager jeg dette utsagnet umiddelbart.

Poenget er at når avgjørelsen er tatt så skal alle nikke og glede seg over den fantastiske prosessen som er kjørt. Jeg er ikke imponert. Jeg blir bare mer og mer forundret over åssen ting foregår, og jeg har valgt å ikke tie stille om det. For hvorfor i all verden skal jeg det?

Min eneste agenda er at jeg ønsker at vi legger til rette for at folk skal like å gå på fotballkamp her i landet. Det handler om infrastruktur, fasiliteter, det handler om produkt og kamptidspunkt. Forutsigbarhet, profiler og kvalitet. Folks levevaner. Det handler om så mye, og det er sammensatt. Strømsgodset har mange utfordringer med et umoderne stadion i en bykjerne uten parkeringsplasser. Men uansett, mener jeg, uansett hvor flotte tribuner vi får, hvor flashy toaletter og god tilgang på pølser og kaffe som finns, så hjelper det fint lite når kamper skal arrangeres på vinteren. Folk gidder ikke komme da. Folk velger å gjøre noe annet. Er det ingen der ute som husker Royal League? Jeg tør påstå at uansett hvor mange VM sluttspill vi kommer til, eller hvor mange kamper i Europa Rosenborg måtte spille, så kommer ikke folk på Marienlyst for å se Strømsgodset mot Sandefjord i 7 kuldegrader og med halvannen meter snø i brøytekantene. Noen kommer, ja, heldigvis, men ikke så veldig mange!

Motargumentet er at norsk fotball blir bedre med lengre konkurransesesong. Hvorfor blir den det? Jo, fordi man skal spille kamper som betyr noe over en lengre periode. Ja vel, men man skal altså ikke spille flere kamper, man skal bare la det gå lenger tid mellom dem. Hva gjør oss bedre da? Hva slags argument er dette, egentlig? Det andre argumentet er landslaget. Men vi har en landslagssjef som har uttalt at han ikke gidder å se på kamper i Eliteserien fordi nivået er for dårlig, så hva han må mene om når vi spiller disse kampene er uansett totalt likegyldig for meg.
Men i går, faktisk, i går, to dager etter det elendige vedtaket, kom det en pressemelding fra NFF som forteller at klubbene i Eliteserien sliter med økonomien. Oisann… Hmm… hvorfor det mon tro… Tilskuernedgangen, etter seriestart i snøkaos, er på 13%…

Og – forresten, Nettavisen spør folk om hva de mener om å arrangere cupfinale i desember. 73% prosent mener det er altfor sent.
Vi står altså, som klubb, dønn aleine her. Og jaggu er det flott! Jeg antar at min sjef blir kalt inn på teppet for en «etterprat». (den praten er faktisk varslet) Da vil vi sikkert få høre at alt jeg sier ok, men på feil tidspunkt. Så vil man si at «alle er hørt», og da vil jeg bare svare at «ingen hørte jo etter». De kan spare seg for den turen til Drammen, for å si det sånn…

Vi får håpe på milde, snøfrie og fotballvennlige vintre fremover. Jeg er ingen klimaforsker eller meteorolog, så jeg vet ikke. Men erfaringen min så langt i livet er at det kan forekomme både rikelig med snø og ganske mange kuldegrader i dette landet i perioden november til april. Kanskje folka i NFF har annen og mer oppdatert informasjon? La oss inderlig håpe det!

 

Rune Marthinsen
(Strømsgodset)

Blå Armé Online Fanzine.

 

Les den opprinnelige bloggen "Galskapen fortsetter"