Et øyeblikk for evigheten . .

Førtitre år hadde Godsetfansen ventet. Skjønt ventet og ventet. Ingen hadde vel ventet at lille Strømsgodset, som få år tidligere lå med nærmest brukket rygg, skulle kunne klare å vinne Tippeligaen. Men sesongen 2013 skulle til slutt krones med gull – og avgjørelsen kom i aller siste serierunde mot bronsevinner FK Haugesund. Godset måtte vinne denne kampen dersom Rosenborg samtidig slo Lillestrøm på Åråsen. Ellers ville trønderne stikke av med seriegullet.

Klokken 18:07 er Rosenborg seriemester.

Allerede etter sju minutter kom målet som sendte Rosenborg til topps på tabellen. John Chibuike mottok ballen på rundt 18 meter og klinket den i hjørnet på volley.
Da tok det helt av for Rosenborg-supporterne på Åråsen, og flere havnet i klammeri med sikkerhetsvaktene. To tilhengere i gullrus ble lagt i gresset og politiet kom til og fikk kontroll på situasjonen.

I Drammen er det noe forknytt over spillet blåtrøyene presterer. Gutta løp rundt med nervene utenpå drakta. Kampens første målsjanse kom etter 21 minutter, og den var det gjestene som stod for. Daniel Bamberg fikk et innlegg langs bakken fra venstre og skøyt på direkten. Dessverre for de oransje fra Haugesund fikk han ikke ordentlig treff på ballen.

Etter 27 minutter fikk Haugesund to målsjanser. Først da Martin Bjørnbak satte hodet på et frispark, og deretter da samme mann brukte den samme kroppsdelen for å forsøke seg på det påfølgende hjørnesparket. Ved begge anledningene stod imidlertid Adam Larsen Kwarasey i veien. I motsatt ende var det stort sett stille. Peter Kovacs fikk plutselig mye tid og rom for seg selv etter en snau halvtime, men David Myrestam vartet opp med en flott inngripen da han fratok ungareren ballen.

Alt i alt var årets bronsevinnere nærmere å ta ledelsen enn vertene fra Drammen de første 45. At det tok nesten 40 minutter før Strømsgodset fikk sitt første skudd på mål understreker nettopp dette. Samtidig ledet Rosenborg 2-0 over Lillestrøm på Åråsen, og var dermed på tabelltopp etter første omgang.

Ronny Deila tok grep i garderoben – Muhamed Keita erstattet en Flamur Kastrati som ikke hadde sin beste omgang med fotball på Marienlyst denne kvelden. Hva Deila sa i pausen må ha fungert. Drammenserne virket nemlig som et helt annet lag fra avspark i andre omgang – anført av en frisk Keita på venstresida. Det lå et Godset-mål i lufta, og noen minutter ut i omgangen eksploderte Marienlyst.

Klokken 19:07 den 10. november 2013 er Strømsgodset seriemester.

Etter en lang ball fra Jarl-André Storbæk i bakrom tar Ola Kamara ned ballen og klarer i en svært presset situasjon å få satt ballen i nettet. Klokken viser 19:07 og symbolikken er tydelig for den som ønsker å se den, da 1907 er Strømsgodsets stiftelsesår.

– Ved 2-0 da visste vi at vi hadde klart det og at Adam skulle løfte pokalen. Jeg ville ikke vinne i Tromsø. Jeg ville vinne her. Vi taklet presset og viser at vi er mestere.
(Ola Kamara)

Spissens ellevte mål etter hjemkomsten sendte Strømsgodset opp på tabelltopp, og Ronny Deila ut på en jubelsprint som trolig hadde gitt ny personlig rekord om den ble målt med stoppeklokke.

– Det er så gøy og så fortjent for alle utpå der. Den fotballen vi spiller og måten klubben blir driftet på. Det er så fortjent, og vi skal kose oss i dag, sier tidligere Godset-kaptein Alexander Aas til VG.

Like etterpå taklet Haugesunds Dusan Cvetinovic Godsets målscorer på en skrekkelig måte, og fikk direkte rødt kort.

Klokken 19:19 sikrer Stefan Johansen gullet.

Så kom midtbanesjefen Stefan Johansen endelig til syne på Marienlyst. Med ballen fikk han avansere, avansere og avansere. Til slutt var han alene i feltet og fra litt skrått hold skjøv han 2-0 over streken.

Han jublet med å klinke til cornerstolpen foran Godset-supporterne, som selv kunne løfte flagg, faner og skjerf.

– Jeg er helt sinnssykt stolt. Det har vært en lang sesong og å kunne krone det med gull med Godset. Jeg har ikke ord. Jeg hadde som mål å score mer enn i fjor. Punkterer kampen ganske greit på målet mitt. Det var bra.
(Stefan Johansen)

Men seriemesteren var ikke ferdig: En mønsterkontring skapte et brutalt overtall for de mørkeblå i Haugesund-feltet. Til slutt trillet Ola Kamara til veteranen Øyvind Storflor, som bredsidet inn 3-0 i lengste hjørne bak Kristiansen.

Da handlet resten av kampen om å kose seg. Noe Strømsgodset-supporterne også gjorde. Snaut et kvarter gjensto da de sang «Vi skal storme banen!». Noen har ventet i 43 år på å kunne entre Marienlyst med følelsen av seriegull.

I siste spilleminutt følger Kamara opp med sin andre scoring – en skikkelig perle. Spissen limer ballen opp i krysset og tar i mot hyllesten fra hjemmefansen.

I det samme Svein Erik Edvardsen blåser av kampen, eksploderer Marienlyst igjen. Fansen stormer banen i tusenvis og elleville jubelscener utspiller seg ute på den eviggrønne matta. Vaktene må bare gi opp å holde folk tilbake. Fra alle tribunedeler strømmer publikum ut på kunstgresset. Det er et øyeblikk for evigheten. Det er ekte kjærlighet.

Tekst: Vidar Fossum,
Blå Armé Online Fanzine.

Kilder: VG, Dagbladet, Drammens Tidende.