Det er bare én Øyvind Storflor

Det er ikke vanskelig å finne superlativer til en så stor fotballspiller som Øyvind Storflor er. Fra den første dagen han akslet Godsettrøya så ble høyrekanten vår noe helt annet enn det den var fra før. Den høyrefoten er det nok mange i Norge som har misunt oss.

Fra han kom til oss i 2009 har venstrebacker i Tippeligaen hatt nok å slite med. Ikke bare har han slått presise innlegg, men scoret utallige mål på frispark. Dessuten er det verdt å merke seg at han aldri har blitt utvist i tippeligaen så lenge han har spilt for oss. Med over 200 kamper for klubben skriver han seg også inn i historiebøkene.

Jeg har holdt godt rundt supporter-kameratene mine ved flere anledninger og sagt:
«Se nå legger Storflor den oppi krysset» og jaggu har han ikke gjort det til gangs.

Når han nå har bestemt seg for å flytte tilbake til Trondheim, så tror jeg det er mange som kommer til å felle en tåre eller to i siste hjemmekampen mot nettopp gamleklubben hans Rosenborg. Undertegnede har ved flere anledninger fått lov til å slå av en prat med ham på SIF-huset når han har vært innom der. Han har noe ved seg denne sindige trønderen. Stikker seg aldri frem, og som Reodor sa om Solan:
«Han er rolig som skjæra på tunet».

Det blir ikke lett å fylle tomrommet etter deg, Øyvind. Ingen over – ingen ved siden. Du er en fantastisk fotballspiller, som er en god rollemodell for unge fremadstormende spillere, som forstår at terping på detaljer gjør dem – ja nettopp så god som deg.

For meg som fotballsupporter klarer jeg å leve med at spillere forlater klubben, men at du forsvinner blir tyngre – mye tyngre. Nå må vi supportere lære oss en hverdag uten deg men fortvil ikke, Øyvind. Tokstad og Andersen står klare for å bære fruktene videre etter deg. Nå kan du trekke deg stille og rolig tilbake. Om det blir mer fotball på deg eller ikke vil jo fremtiden vise. Men jeg kommer nok til å nynne på sangen din også etter at du har reist fra Drammen.

Det er bare én Øyvind Storflor
Det er bare én Øyvind Storflor
Vi synger en sang og tar oss en dram
Og vandrer rundt i Øyvinds drømmeland

Hadde du fortsatt villet bo i distriktet så tror jeg sikkert klubben kunne ha hatt god bruk for deg – også i en annen rolle enn ute på banen. Tusen takk Øyvind for alle de flotte opplevelsene du har gitt oss. Jeg kommer aldri til å glemme deg. Blått hjerte tar du med deg til Trondheim. Lykke til videre på din ferd.

Tekst: Morten Holst
Blå Armé Online Fanzine.

Reklamer