BP vurderer spillerne

Seriestart 2016:

«Det er viktig med engasjement rundt klubben, og vi ønsker å være åpne og ærlige om det vi driver med. Vi synes det er gøy å gi fansen mer innsikt i hvordan vi jobber. Jeg håper oppdateringer fra oss i teamet kan bidra til at vi får i gang debattforumet igjen»

Dette sier Bjørn Petter Ingebretsen om GodsetUnionens debattforum. Blå Armé kan varmt anbefale dette forumet som så lenge har ligget nærmest dødt. Etter at BP bestemte seg for å skrive på forumet har aktiviteten tatt seg opp igjen, og spesielt interessant er det å lese hva Bjørn Petter skriver om det indre liv i klubben. Vi vil her bringe en liten smakebit på hva du kan lese på forumet.

Bjørn Petter gir en liten statusrapport på hver enkelt spiller:

Espen Bugge Pettersen:
Espen er en rutinert ringrev som er i god rute til seriestart. En del av kapteinsteamet og bidrar godt med å sette standard på treningene. Blitt enda tryggere med føttene.

Lukasz Jarosinski:
En keeper som gir alt på alle treninger. Ikke redd for å stå igjen etter trening for å bli pepret med skudd fra utespillerne. Har blitt bedre i kommunikasjon og vist stor fremgang på trening i forhold til spill med beina. Ikke fått ut alt dette i kamp enda.

Morten Sætra:
Ung keeper som har trent mye med oss i vinter. Han har også vært med på begge treningsleirene. Han har sin store styrke med beina etter mange år som midtstopper for yngre Godsetlag.

Lars Vilsvik:
Nyvalgt kaptein som spilte 6 min i første kamp før han ble skadet. Tilbake for fullt nå. Valgt til kaptein for at vi mener det kan være med på å løfte hans prestasjoner enda ett lite hakk. Tatt kapteinsrollen på en flott måte.

Christopher Lindquist:
Nok en god vinter for unge Lindquist. Forskjellen nå er at hans nivå har blitt så høyt at han lett kan gå inn i tippeligaen og gjøre en god jobb for oss. Jobber knallhardt hver dag, og viser en imponerende tilstedeværelse.

Mounir Hamoud:
En spiller som vi har brukt mest på kant i vinter. Flott å ha en slik spiller som kan bekle mange roller. Vil nok fortsatt spille mest back, men vil også være et alternativ høyere i banen. Trent veldig godt og vært skadefri hele vinteren.

Henrik Bredeli:
Ung venstreback som foreløpig er bedre offensivt enn defensivt (typisk godsetback). Fått noen sjanser i vinter og vist at han har nivået inne. Bedre kvalitet på sine innlegg i vinter.

Jonathan Parr:
Ny spiller som er blitt nybakt pappa (2/3-16). En spiller som også kan spille på flere plasser, da han er like god med begge bein. En ledertype som vi skal få mye ut av.

Kim André Madsen:
Har hatt en skadefri vinter og trent godt. Vi vet alle hvilket nivå han har når han får kontinuitet i treningsarbeidet sitt. Så i kampene på Marbella at han har til hensikt å spille mange kamper i år.

Marius Høibråten:
Ung sulten stopper som i vinter har blitt roligere med ball og flinkere til å kontrollere «villskapen» i spillet sitt. Står på for fullt på hver trening og har et stort indre ønske om å bli litt bedre hver dag. Er en del av kapteinsteamet.

Gustav Valsvik:
Fortsetter fremgangen fra sist sesong. Er forsvarsspiller i rette forstand. Den som vinner flest dueller, den som blokkerer flest skudd og en mann man går i krigen med. Har også blitt bedre i frispillingsfasen.

Sondre Solholm Johansen:
Stopper som fikk kontrakt rett før jul. En spiller som gir alt, en spiller som har en enorm tilstedeværelse og en spiller som står opp for laget. Fikk et par kamper på La Manga og viser at han fysisk holder nivået godt.

Tokmac Chol Nguen:
Ser meget godt ut for Tokmac i år. Har noen ferdigheter med ball som ingen andre i stallen har. Spilt mest indreløper i år og det ser ut til å passe enda bedre enn kantrollen. Flink til å ta med seg ballen gjennom ledd og har et vannvittig tempo.

Mohammed Abu:
Har holdt et stabilt godt nivå i vinter. Slår lite feilpasninger og blitt enda mere fremoverrettet i spillet sitt. Blir nøkkelen i vårt spill bakfra.

Mathias Berg Gjerstrøm:
Teknisk god spiller som også har stor fart (nr 3 i gruppa). Ikke alltid like flink til å bruke farten, men en som kan dra av motspillere og skape ubalanse. Lagde målet vårt mot Dinamo Moskva.

Nana Boateng:
Løpsmaskin som ser bedre ut nå enn på samme tid sist sesong. Etablert seg med kone i Svelvik. Er en typisk indreløper i vårt system, med sine dype løp og mange mål.

Petter Vaagan Moen:
Har hatt en god oppkjøring. Ble imidlertid skadet før siste treningskamp. Ser ikke ut til å være langvarig, så vi forventer han tilbake en av de nærmeste dagene. Bidrar med klokskap, engasjement og er en leder. Flink til å stille krav, først og fremst til seg selv men også overfor medspillere.

Francisco Júnior:
Tilbake i Drammen etter et par sesonger i England. Teknisk veldig god med stor fart og gode dribleferdigheter. Kom halvskadet til oss nå, så målet i første omgang er å få han skikkelig oppe å gå.

Martin Rønning Ovenstad:
Sett bedre ut enn på lenge. Ser ut som etterdønningene etter kyssesyken i 2014 endelig har gitt seg. Smart spiller som kan spille både indreløper og sentral. Mål om å score flere mål i år.

Øyvind Storflor:
Har trent godt i vinter. Rutinert fyr som alltid er klar når tippeligastarten nærmer seg. Et mål og en målgivende i siste treningskamp (på Marbella) beviser dette.

Thomas Sørum:
Ser veldig frem til denne sesongen. Hatt stor stigning i prestasjonene i vinter. Lagde det ene målet i siste treningskamp (på Marbella). Kvikkere og sterkere i duellspillet nå. Vil score mange mål for oss i år.

Marcus Pedersen:
Så veldig god ut tidlig i oppkjøringen. Ute med skade nå, og usikkert hvor lenge han blir ute. Jobber godt om dagen og er innstilt på at skadeperioden skal bli kortest mulig.

Tommy Høiland:
Ny spiss med mange av de ferdighetene vi ønsker. Han er rask, er god målscorer og jobber knallhardt med stor intensitet. Vil bli en nyttig tilvekst til vårt lag.

Muhammed Keita:
En spiller vi kjenner godt fra før, og som kan gi oss mange hyggelige stunder på Marienlyst. Han vil begeistre med driblinger, skudd og knallhard jobbing.

Flamur Kastrati:
Vært vår målkonge i vinter. Hatt godt og snevert fokus i vinter. Har tatt steg i forhold til å være seg selv og å spille på sine styrker. Viktig at vi som lag får frem hans gode ferdigheter som i første omgang er aggresivitet og starting. Humørsprederen i gruppa.

«Nå nærmer seriestarten seg med stormskritt. Det er lett å se på treningene at det er mange som ønsker å bidra da. Vi har hatt gode økter i hele år med god tilstedeværelse og bra trøkk. Vi merker likevel i disse dager at det blir gitt enda litt ekstra fra spillerne. Det takles mer, det sprintes mer, det er viktigere å vinne. Alt dette kommer som en konsekvens av seriestart. Mange spillere som har hatt fin utvikling i vinter»
– Bjørn Petter Ingebretsen.

Les mer her: Godsetunionens forum

Vidar Fossum
Blå Armé Online Fanzine